Over Else Loof

Ik vertaal jouw boodschap naar een professionele foto

Als kind was ik al bezig met fotografie. Ik was gefascineerd door het vastleggen van herinneringen en ik droomde weg met mijn verbeeldingskracht. Die nieuwsgierigheid en de kracht van de verbeelding dat is mijn werk geworden en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vorming aan de Sint Joost in Breda, waar ik heb geleerd om creatief met beeld om te gaan. Na mijn studie ben ik direct als freelancer begonnen bij BN de Stem. Als fotojournalist werd ik naar zeer diverse onderwerpen gestuurd om momenten en gebeurtenissen vast te leggen. Daarnaast werkte voor verschillende zakelijke en particulieren opdrachtgever waardoor ik technisch breed ben onderlegd. Mijn kennis, ervaring en fotografische visie zet ik in om de perfecte foto voor jou, je bedrijf of je evenement te maken.

Echte momenten vastleggen

Ik kom dus uit de journalistiek waar ik ontzettend veel heb geleerd. Wanneer ik op pad ging om een gebeurtenis vast te leggen, dan kon je dit natuurlijk niet in scene zetten. Ik moest werken met  licht en de situatie die op dat moment aanwezig is, echte mensen en echte momenten en dat vond ik zo mooi. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik erachter ben gekomen wat mijn passie is en dat is momenten vastleggen. Geen neppe foto’s, maar échte karakters.

Een geduldige fotograaf

Een foto is niet in één flits gemaakt. Ik neem de tijd voor je en we gaan net zo lang door totdat jij tevreden bent. Daarnaast kijken we samen naar de perfecte setting, zodat jij je op je gemak voelt voor de camera. Zo krijg je de meest spontane foto’s.

Duurzame fotografie voor jouw bedrijf

Het is alsof ik ervoor geboren ben. Mijn achternaam is Loof, als in een loofboom. Duurzaamheid vind ik erg belangrijk. Ik eet vegetarisch, heb zonnepanelen op mijn dak en ik probeer mezelf zo duurzaam mogelijk te vervoeren. Dat is soms erg lastig met mijn beroep. Daarom doneer ik ieder jaar 40 bomen om mijn CO2-uitstoot te compenseren. Wil je meer weten over de duurzame projecten die ik ondersteun? Kijk op: Trees for All

#MAMA

Sinds 2018 ben ik trotse mama van Theij en in 2020 is Cas geboren. Zij zijn by far mijn favoriete modelletjes voor de camera. Wat geniet ik enorm van ze! Quality time met mijn gezin is dan ook belangrijk voor me.

#DOCENT

Ik deel mijn kennis en passie graag met anderen. Daarom ben ik naast mijn bedrijf al ruim 10 jaar docent Fotografie aan de Fotovakschool. Ook geef ik gastcolleges aan leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. En fotografieworkshops.

#GROEN

Volgens DISC is mijn dominante kleur groen. Ik hou van harmonie en samenwerken en treed niet graag op de voorgrond. Daarnaast is geel ook sterk aanwezig. Dat zie je vooral terug in mijn creativiteit en enthousiasme. Een perfecte balans.

#COCREATIE

Het mooiste resultaat behaal je door samen te werken. Daarom werk ik graag samen met enthousiaste mensen die, net als ik, vanuit hun passie werken. Dan ontstaan vaak de mooiste resultaten!

#NETWERKEN

Ik vind het gaaf om mijn netwerk in te zetten om anderen te helpen en relaties op te bouwen. Sinds 2013 ben ik lid van JCI Breda, waar ik me persoonlijk kan ontwikkelen. Ook ben ik lid van Netwerk Brabant voor gezellige netwerkdiners.